Sagokojan

Bland de stora tallarna kommer det att stå en lekstuga i trä i form av en fågelholk. Inne i fågelholken kan man lyssna på sagor om gläntans djur. Men det är inte bara enkla sagor, utan genom att sätta sig på olika platser i holken aktiveras olika berättelser. Barnen kan på så sätt själva pussla ihop sin egen saga genom att exempelvis välja vilka djur sagan ska handla om. Över 150 sagodelar inlästa av fantastiska berättarröster kommer tillsammans att skapa en väv av sagor som gör att det alltid finns något nytt att upptäcka. Dessutom kommer vilka sagor som finns att ändras och det finns exempelvis olika sagor på hösten och på vintern.

En lekstuga/koja med ljusriggar och sittstubbar med sensorer som känner av vart man sitter. Till kojan har ca 150 små sagosnuttar skrivits av författaren Roland Arvidsson och lästs in av olika berättarröster, bland annat Anders “ankan” Johansson, Bolibompa-Ylva och Dogge Doggelito.

Genom att sätta sig på de olika stubbarna i kojan kan barn bygga ihop sina egna sagor av sagosnuttarna. Vilka sagor som finns varierar också med årstiderna. Sagorna handlar om gläntans djur som man får följa under året.

Senast uppdaterad: 2021-10-22